Tuesday, April 12, 2011

Sebut Betul2!! Waaa.....lit

               Walit kalau omputih sebut  bunyinya hampir sama dengan "wallet"  tapi ia adalah dua benda yang sangat jauh berbeza.
Walit adalah sejenis burung yang membuat sarang dari air liurnya dan sarangnya itu pula sangat berkhasiat dan bernilai  ribuan2 RM sekilo.

Ada orang menyamakan sarang burung walit ni macam  " white gold ". Betul, memang sangat mahal seyhhh...
Madre dah lama teruja hendak mengetahui dengan lebih mendalam pasal industri Burung Walit tapi disebabkan kos bayaran untuk mengikuti kursus agak mahal hanya baru2 ni tanpa disangka2 dapat peluang berkursus sehari yang dianjurkan oleh Kelab Sukan Dan Kebajikan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Melaka. Alhamdulillah, RM250.00 untuk bayar  yuran pendaftaran ditanggung oleh KSK JPV Melaka dan dijalankan di Hotel World Youth, Melaka.
Penyertaan usahawan  melebihi 100 orang yang terdiri majoriti dari kalangan kaum Tionghua.

En. Md Din.. ehemmm, bakal usahawan gak kott
dan Puan Arnida... 


Salmiah dan Suami Dr. Fadzilah Aini (Penceramah)


Hjh Munah (urusetia)
jari montok siapa lagi.....
makan x berhenti2

yeahh..Puan Asiah (urusetia)

kerja ambil gambar orang jer lah dari belakang
sebab slide presentation kurang jelas



kurang beri tumpuan, sembang2 di belakang hehe
Dapatlah juga sedikit info dari poster:

sejarah  penemuan walit  dan asal-usulnya

premis burung walit sama macam rumah kedai












Bertemu semula my ex-classmate
dah jadi dato' dan Pengarah Penguatkuasa JPV lorrhhh
Bintangnya lebih cerah!! gitewww

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...