Tuesday, April 19, 2011

Ada Apa Dengan Biji APRIKOT ?

(klik sini)
Buah Aprikot
(baca info selanjutnya)
Biji Aprikot amat berkhasiat. Nutrient yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau disebut Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui pembuangan air.

Biji Aprikot
....Biji aprikot merupakan penyumbang B17 paling baik untuk membina sistem imun manusia. Cadangan memakan 10 - 12 Apricot kernels setiap hari insyaAllah seumur hidup anda terpelihara dari terkena penyakit kanser khususnya dan juga lain-lain penyakit amnya. 

FDA mendapati terdapat bukti kukuh bahawa laetrile atau Vitamin B17 benar-benar dapat membunuh sel kanserAtas kepentingan kewangan dan politik, mereka telah merahsiakan penemuan ahli biokimia. Perkara ini juga terjadi pada penemuan penawar HIV yang telah di rahsiakan. . NA'UZUBILLAHI MIN ZAALIK. MANGSA YANG MENGIDAP KANSER SANGAT BESAR UJIAN YANG PERLU DILALUI TERUTAMA SEKALI MENJAGA PANTANG LARANG DALAM PEMAKANAN HARIAN


BANYAK BENDA PESAKIT KANSER TAK BOLEH MAKAN 


1) Jangan makan nasi sebelum jam 12.00 tengahari. Ianya dapat di tukar kepada gula melalui sistem badan kita. (Gula mempunyai kandungan PH5; merupakan persekitaran yang sesuai untuk kanser merebak). 
2) Jangan ambil Gula – Pemanis tiruan bukan pengganti yang baik. Pengganti yang lebih baik ialah madu asli gunakan madu sebagai gantian
3) Jangan makan produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega & lain-lain

Susu membuat tubuh menghasilkan mucus/lendir terutamanya di trek usus perut. Sel kanser memakan mukus. Bertukarlah kepada susu soya tanpa gula.
4) Jangan makan Seafood : seperti ketam, sotong & udang. Gamat juga tidak digalakkan (makanan ini dapat menyuburkan sel kanser)
5) Jangan Minuman : Kopi, teh, minuman bercoklat (ini akan membuat sel kanser lebih cepat merebak)
6) Jangan makan daging merah. WAJIB di elakkan terutama daging lembu, kambing, unta, rusa & khinzir. Sisa daging yang tertinggal di dalam usus akan menghasilkan asid.
7) Jangan makan Sayur & buah-buahan “bergetah & berangin” seperti nangka, cempedak, sukun & kundur (menyebabkan kesakitan & berdenyut)
8) Say good bye bye pada Ikan bersisik seperti ikan haruan, ikan merah, ikan gelama & sebarang jenis ikan yang bersisik.

Contoh ikan tidak bersisik yang boleh dimakan, seperti ikan tongkol, ikan yu, Ikan salmon, Ikan kembung, ikan keli, ikan patin & lain-lain (Ikan yang tidak mempunyai sisik & berada di laut dalam di percayai mempunyai kandungan Omega 3 yang sangat tinggi, Omega 3 merupakan anti kanser).
9) Pun tak boleh ! ->Makanan segera & sebarang produk dalam tin: seperti ikan sardin, buah laici & jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk yang mengandungi bahan pengawet.
10) Jangan ambil Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak digalakkan untuk dimakan.
11) Perlu dielakkan Makanan yang dipanggang & di bakar seperti sate, ikan bakar, daging bakar, ikan panggang & lain-lain harus di elakkan kerana makanan tersebut mengandungi kandungan karbon yang tinggi.

12) Jangan makan Sayuran & buah-buahan seperti kobis, tembikai, timun, nangka, lobak putih (sebarang sayur yang berwarna putih, cendawan)

Badan manusia mengandungi 80% asid. Neutralkan dengan air beralkali tinggi a.k.a. air sihat atau makan BANYAK ULAM. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...