Friday, March 11, 2011

"muslimah solehah" Yang Mengharukan


(WarkahDaily) – Mulia sungguh ’muslimah solehah’ seorang ni. Cara hidup beliau sungguh ’mengharukan’ sekali kerana terbukti keperibadiannya yang sungguh ’mulia’.Keratan akhbar Utusan yang melaporkan tuduhan Farahana terhadap Nik Aziz.


Akhbar barua Umno cepat-cepat jadikan bahan laporan kerana ia berita sensasi sebab ’muslimah solehah’ ini menyamakan Tok Guru Nik Aziz dengan Ayah Pin yang bawa ajaran sesat.


Print Screen Facebook Farahana. | foto http://hanief.blogspot.com


Mufti Perak yang sedang berpolimek dengan Tok Guru Nik Aziz pun turut tidak bersetuju dengan kenyataan ’muslimah solehah’ ini sambil meminta ’budak mulia’ ni mintak maaf dengan Tok Guru.
Gaya hidup seorang ’muslimah solehah’ yang cuba menyamakan Tok Guru Nik Aziz dengan Ayah Pin. | foto http://hanief.blogspot.com


Banyak baguslah ’budak mulia’ yang bernama Farahana ni. Bila tiba masuk surat khabar, kewajipan bertudung telah dipraktiknya. Alhamdulillah.... Tapi bila dah tak masuk surat khabar...lain pulak jadinya. Mungkin ini ajaran Farahana yang tiada sesiapa lagi alim ulamak yang terjumpa akan dalil dibenarkan membuka aurat. Apa nama ajaran enti ni Farahana?Ini dia yang dikatakan idola Farahana. | foto http://hanief.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...