Friday, January 28, 2011

Dari hati terdetik iman didada..

 "GEREJA TERBESAR DI ASIA - BUKIT JALIL !! ."( klik disini)Calvary Convention Centre (CCC) itulah namanya Gereja yang sedang dibina di Bukit Jalil sekarang ini. Kompleks gereja setinggi 6 tingkat ini dibina di kawasan seluas 600,000 kaki persegi. Dibina oleh Nam Fatt Construction Sdn. Bhd, lengkap dengan pelbagai fasiliti dan dewan auditorium yang boleh memuatkan 5,000 orang. Jika ada sesiapa yang perasan pada papan tanda pembinaan gereja ini ditulis "Adanya Harapan", "There Is Hope". Harapan baru untuk menjadikan Malaysia ini lebih baik?


(Gambar: Wajah bayangan CCC bila siap sepenuhnya). Jika siap nanti, CCC bakal menjadi gereja yang terbesar di Asia. Patutlah ada usaha dari pihak-pihak tertentu untuk menggunakan nama Allah SWT dalam Herald Catholic. Rupa-rupanya ianya adalah sebahagian daripada persediaan missionary tersirat CCC ini. Menurut sejarah Calvary Church, pada tahun 1968, hanya terdapat 168 orang pengikut sahaja. Pada tahun 2008, jumlah itu telah meningkat kepada 10,200 orang. 

Mampukah umat Islam menghadapi cabaran dari CCC ini?
kredit:angin perubahan
"Wahai Tuhan yang membolak-balikkan hati, tetapkan hati kami dalam agama kami .Ya Allah, selamatkan kami dari tangan-tangan jahat yang bertopengkan Islam".. aamiin, aamiin, aamiin...ya rabbal'alamiiin

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...