![]() |
| Minggu2 percutian IPT adalah waktu yang sangat sibuk bagi Madre kerana ditugaskan membimbing pelajar menjalani latihan praktikal di lapangan (ladang ternakan) |
![]() |
| 3 orang Pelajar UNISZA Trengganu dilatih di Unit Penetasan Puyuh |
![]() |
![]() |
| ...baru pecah kelompang (menetas) |
![]() |
| ada yang lemah |
![]() |
| masih boleh diselamatkan.... |
![]() |
![]() |
| Ada juga anak ayam yg tidak menjadi, biasalah... |
![]() |
| Perlu juga belajar teknik pembersihan |
Mereka juga dilatih dalam bidang penyembelihan dan pemperosesan ayam
![]() |
| Melawat tempat penyembelihan dan pemperosesan ayam (milik persendirian) |
![]() |
| Saksikan sendiri ....."kebersihan" MAMPU KE????? |
![]() |
| longgokan sisa buangan (bulu ayam) |
![]() |
| sisa buangan (usus ayam) |
![]() |
| Proses eviserasi (keluarkan organ) |
![]() |
| Mesin proses buang bulu (defeathering) |
![]() |
| bakul tadahan bulu ayam yang telah ditanggalkan...bweekkkk |
![]() |
| Pengasingan organ dalaman |
![]() |
| Ewwwwwwwwwwwwwww.......Guna air bercampur darah utk membersihkan karkas? |
![]() |
| tangki basuhan karkas (air bercampur darah) |
![]() |
| mana hygin?? karkas pun di letakkan di atas lantai....eewwwww |
![]() |
| Ayam yg telah disembelih dilonggokkan bergelimpangan, tinggal nyawa2 ikan |
![]() |
| Taukey sendiri jadi penyembelih |
![]() |
| Sisa2 buangan berlonggok di lantai |
![]() |
| Mesin untuk proses keratan (9, 12, ,,,,) ikut tempahan |
![]() |
| Pelajar dilatih mempraktikkan teknik "deboning" untuk memenuhi tempahan pengusaha daging chicken chop, satay dan kebab |
![]() |
| kepala ayam di asingkan untuk jadi makanan anjing peliharaan |
![]() |
| usahawan wanita yang berjaya dan kaya |
![]() |
| Mengajar dengan bersungguh2 |
![]() |
| Kehadiran pelanggan kembar yang sangat comel |
![]() |
| Aiyooo!!!Selamba je muka dia... sikit pun tak nampak macam geli. Bakal Doktor Veterinar |
Menunggu di depan Bilik Mesyuarat JPV MALAYSIA PUTRAJAYA untuk masuk mesyuarat yang dijadualkan jam 9.00 pagi .
















































No comments:
Post a Comment